5 tips om je interieur eenvoudig te pimpen naar nieuws overzicht

13 Maart 2018

Heb je een krap budget maar wil je toch een Pinterest-waardig interieur? Weet dan dat een nieuw interieur geen stukken van mensen hoeft te kosten. Met deze eenvoudige ingrepen creëer jij een prachtig interieur waarin je je helemaal thuisvoelt.

Knap meubels op

Geef oude meubels een nieuw leven of trek eens naar een kringloopwinkel om er fascinerende schatten te ontdekken. Zeker wanneer je zulke meubels pimpt met krijtverf, worden ze echte blikvangers in je interieur. Wist je trouwens dat de milieuvriendelijke Chalk paint van Annie Sloan erg gebruiksvriendelijk is? Wanneer je deze verf gebruikt, hoef je niet meer te schuren en een primer aan te brengen. Zo wordt verven toch nog een leuke bezigheid. En je ziet meteen resultaat.

Pimp woonobjecten en accessoires

Van een bloempot een leuk salontafeltje maken? Een lamp omvormen tot een waar kunstobject? Of van een kruidenrekje een boekendisplay maken? Leef je creatief uit en creëer de meest originele interieurstukken. Laat je inspireren door Ikea Hackers of neem eens een kijkje op Pinterest.


© Huelsta - Ikea

Omarm de natuurlijke lichtinval

Ben je gezegend met een woning waar het daglicht royaal binnen schijnt? Geef het licht een hoofdrol in de ruimte en benadruk het door met lichte en neutrale kleuren te werken.


© Huelsta

Kies voor kleur

Wie wordt er nu niet meteen vrolijk van kleur? Daarom hoef je niet meteen de hele wand te schilderen. Dat laat je beter aan de echte durvers over. Je kan ook kleur integreren door een mooie bos bloemen op tafel te zetten, gezellige planten in je interieur te plaatsen of te kiezen voor leuke kussens op de bank.

Creëer beleving


© Huelsta

Een interieur is het verlengstuk van je persoonlijkheid. Je kunt er dus echt je ziel in leggen. Maak bijvoorbeeld een gallery wall met je mooiste foto’s, quotes of andere leuke prenten. Of breng leven in de brouwerij met leuke kunstwerken tegen de muur. En daar hoef je je niet blauw aan te betalen. Haal de artiest in jezelf naar boven en ga met penselen en verf aan de slag. Kies bijvoorbeeld voor drie canvassen waarvan je een drieluik maakt. Hang ze naast elkaar en je hebt er alvast een eyecatcher en misschien zelfs een nieuwe hobby bij.

Benieuwd naar meer tips? Schrijf je hier dan in op onze maandelijkse Immo Groep 5 nieuwsbrief.

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons