Haal het maximum uit je kleine tuin naar nieuws overzicht

12 April 2018

De lentekriebels hebben ons allemaal te pakken. Onze groene vingers beginnen al te kriebelen om onze tuin zomerklaar te maken. Ook in een kleine tuin is het heerlijk ontspannen. Hoe je zelfs van de kleinste tuin een gezellig groene oase maakt, lees je hier.

Less is more

Een kleine tuin kan al snel rommelig ogen. Kies één stijl en selecteer een beperkt aantal planten. Kies niet meer dan twee of drie kleuren voor je bloemen. Beter veel beplanting van dezelfde soort, dan een bont allegaartje van vanalles en nog wat. Hou ook het materiaalgebruik van tuinverharding beperkt.

Kies voor potplanten

Optimaal van alle seizoenen genieten zonder al te veel onderhoud? Dan bieden potplanten uitkomst. Je kan makkelijk van beplanting wisselen en je schikt alles zelf hoe jij het er het best vindt uitzien. Zet de potten wel in groepjes bij elkaar, dat geeft het mooiste resultaat. Je kan met deze potten ook zones — zoals je terras — afbakenen.


© Dille & Kamille - Ikea

Creëer diepte

In een kleine tuin werk je best met verschillende zichtlijnen om meer diepte te creëren. Kies voor hekwerk met horizontale beplanking in een lichte kleur. Werk je met repetitieve patronen, dan wek je de illusie dat achteraan de tuin nog meer te beleven valt. Wil je de tuin groter doen lijken? Plaats dan spiegels achteraan de tuin. Hiermee geef je een extra dimensie aan je tuin.

Creatief met ruimte 

Door een bank tegen muren of hekwerk te plaatsen, creëer je extra zitruimte. Heb je een prachtige boom in je kleine tuin staan, hang er dan bijvoorbeeld een mooi versierde schommel aan of leuke lampjes in, zodat het geheel een echte eyecatcher wordt.


© Dille & Kamille

Investeer in kwaliteit

Wie weinig plaats in de tuin heeft, plaats liever wat minder tuinmeubilair. Investeer in mooie meubelen die je zowel binnen als buiten kan gebruiken. Beperk ook het aantal accessoires maar kies ze heel zorgvuldig uit. Probeer één kleurenpalet aan te houden. Stem de kleur van je parasol, bloempotten en kussens hier ook op af. Is de zomerperiode voorbij, dan kan je binnen verder genieten van je veelzijdige meubilair.


© Manutti

Nog op zoek naar je eigen droomhuis met gezellige tuin? Wij helpen je graag verder!

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons