Je woning verkopen? Dat doe je zo. naar nieuws overzicht

18 Mei 2018

Wie zijn woning te koop stelt, hoopt dat er snel een nieuwe eigenaar gevonden wordt. Liefst iemand die ook nog eens een correcte som geld op tafel legt. Wil je een vlotte verkoop van je woning realiseren, dan neem je best volgende tips in acht.

1. Vraag een juiste prijs
De prijs van een woning wordt natuurlijk door meerdere factoren bepaald. Maar toch is het belangrijk om een marktconforme prijs op je woning te kleven. Wie teveel vraagt, riskeert niet alleen zijn doelgroep te mislopen maar loopt ook het risico dat de woning ‘verbrand’ geraakt. Potentiële kopers staan namelijk wantrouwig ten opzichte van huizen die zich te lang op de markt bevinden. Immo Groep 5 zorgt voor een professionele en onderbouwde schatting van uw pand. Bel of mail ons gerust voor een gratis schatting.2. Maak een goede indruk
Een eerste indruk? Die maak je maar één keer! Dat geldt ook voor je woning. Met een knappe beschrijving en kwalitatief hoogstaande fotografie zetten we jouw pand in de kijker. Realistisch en attractief gepresenteerd, zodat potentiële kopers in één oogopslag weten of het pand aan hun verwachtingen voldoet. Verder komt het er op aan om je pand bekend te maken bij een zo breed mogelijk publiek. Met een uitgekiende mediamix verhogen wij jouw kansen voor een vlotte verkoop!

3. Bereid het bezoek goed voor
De bedoeling van een begeleid huisbezoek? Potentiële kopers verliefd laten worden op jouw pand. Een goede voorbereiding is alvast het halve werk. Wij geven jou tips hoe je je woning verkoopklaar maakt en nemen de geleide bezoeken voor onze rekening. Zo hoef jij je daar alvast niets van aan te trekken. Daarbij zorgen we niet alleen voor een hartelijke ontvangst, maar beantwoorden we ook alle vragen van potentiële kopers.


 
4. Documenten in orde
Bij de verkoop van een woning moeten natuurlijk ook alle documenten in orde zijn. Over al die paperassen en andere wettelijke vereiste formaliteiten hoef je alvast je hoofd niet te breken. Want ook die hele papierwinkel nemen wij voor onze rekening. Van opzoekingen en het correct opmaken van de nodige juridische documenten, tot en met het afhandelen van de overdracht van de nutsvoorzieningen.

5. Het finaliseren van de verkoop
Hoera! Er is een bod binnen. Wanneer een kandidaat-koper een goed bod doet, mag je de champagnekurk laten knallen. Maar het kan ook tegenvallen. Dan is het goed om te vertrouwen op de onderhandelingstechnieken van onze makelaars. Een akkoord bereikt? Dan zorgen wij ervoor dat op de dag van de akte het pand zich in de afgesproken staat bevindt. Ook het checken van de meterstanden, nemen we voor onze rekening. Tot de deal volledig rond is. Maar ook als je daarna nog met vragen zit, kan je bij ons terecht.

En vergeet ook niet dat een woning verkopen een vak is. Als je er het maximum wil uithalen heb je een expert nodig, die de bezichtiging met klanten neutraal, informatief én commercieel kan uitvoeren.

Wil jij je woning ook snel verkopen? Maak vandaag nog een afspraak met Immo Groep 5.

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons