Maak kennis met onze Immo Groep 5 dames naar nieuws overzicht

25 Juni 2018

Waarom is jullie job zo boeiend?

Kirsten: Ik sta binnen Immo Groep 5 in voor de juridische opvolging van alle verkoopdossiers. Denk maar aan het voorbereiden van de onderhandse verkoopovereenkomsten, het doornemen ervan met verkopende en kopende partij samen op kantoor om uiteindelijk over te gaan tot het officieel gedeelte van het verkoop-proces: de ondertekening van het koopcontract. De inhoud van zo’n contracten zijn in de grote lijnen wel vaak hetzelfde, maar toch is iedere verkoop anders. Er zijn altijd wel specifieke situaties waar je rekening mee moet houden en die vooraf schriftelijk goed moeten worden vastgelegd. Het boeiende aan mijn job is dat het iedere keer een uitdaging is, om voor beide partijen een sluitende overeenkomst te kunnen opstellen waarin iedereen zich kan vinden, tot in de kleinste details. Het geeft mij dan ook veel voldoening als mensen na ondertekening met een gerust gevoel onze kantoren verlaten.

Jessy: Mijn job is vrij divers en gaat van het maken van telefonische afspraken voor bezichtigingen tot de verkoop van een nieuwbouwappartement of -woning. Nadien rond ik een dossier af en verzorg ik de communicatie naar notarissen. Dat maakt dat ik met allerlei mensen in contact kom, waardoor mijn job zeer boeiend blijft!

Ines: Ik neem vooral de bezichtigingen voor mijn rekening. Wat mijn job zo leuk maakt? Geen enkele dag verloopt hetzelfde. Diversiteit is erg belangrijk in mijn job.

Catherine: Ik heb geen 9–5 job en zit gelukkig niet een hele dag op kantoor. Ik ben veel op pad en kom elke dag met nieuwe mensen en nieuwe woningen in contact.

Waar maken jullie het verschil?

Kirsten: Onze sterkte zit hem vooral in het feit dat ieder aspect in het verkoop-proces wordt behartigd door mensen die er in gespecialiseerd zijn. Zowel het schatten, inkopen, verkopen van een onroerend goed als het administratieve gegeven worden bij ons grondig en met de nodige aandacht aangepakt.

Jessy: Uit ervaring weet ik dat het opvolgen van vragen van klanten zeer belangrijk is. Wij proberen dit dan ook zo goed mogelijk te doen. Onze persoonlijke aanpak is hierbij zeker een grote troef. Kwaliteit gaat bij ons boven kwantiteit.

Ines: Wanneer je met ons samen werkt, weet je dat je niet voor een ‘typische makelaar in maatpak’ kiest. Wij zijn een jong en dynamisch team dat er voor wil gaan. Dag in, dag uit!

Catherine: Ieder van ons heeft haar of zijn specialiteit. Ik behartig vooral de verkoop. Ik kan me hier voor de volle 100% op focussen en dit resulteert dan weer in een zeer persoonlijke aanpak waarbij we een band opbouwen met onze klanten. Zo is een plaatsbeschrijving voor mij een ware ontdekkingstocht, waarbij ik elk detail van de woning wil kennen. Deze gedetailleerd informatie kan ik dan weer gebruiken om kopers te begeleiden in hun aankoop.

Welke eigenschappen moet je volgens jullie bezitten om een goede verkoopster te zijn?

Kirsten: Om te beginnen moet je een passie hebben voor vastgoed, dat wil in mijn ogen zeggen als verkoper/verkoopster: ieder detail van een onroerend goed willen en leren kennen, zodat je heel goed weet welke troeven die specifieke eigendom te bieden heeft. Iédere eigendom heeft troeven. Als verkoopster moet je dus positief en leergierig ingesteld zijn en je enthousiasme weten over te brengen bij kandidaat-kopers. Je moet stevig in je schoenen staan en weten het potentieel van een eigendom aan kandidaat-kopers te tonen.

Jessy: Een goed empathisch vermogen is onontbeerlijk, want je moet jezelf in de situatie van de kopers kunnen inleven. Op die manier is het gemakkelijker om ze te begeleiden naar de juiste woning. Voor, tijdens en na een verkoop is een goede communicatie met alle partijen zeer belangrijk (administratieve diensten, kopers, verkopers, notaris).

Ines: Ik denk dat je in de eerste plaats heel goed moet kunnen luisteren naar mensen. Op die manier kan je veel beter inspelen op de wensen van de klant. Uiteraard horen kennis van zaken en een vlotte babbel er ook bij. Klanten moeten met een goed gevoel naar een woning kunnen gaan kijken. Het is en blijft een blijde gebeurtenis om een woonst te kopen. Voor ons is het een voorrecht dat we deel mogen uit maken van zo’n mooi proces.

Wat maakt een verkoop voor jullie tot een succes?

Kirsten: Wanneer mensen spontaan, nadat de verkoop tot stand is gekomen is, hun dankbaarheid tonen of ons becomplimenteren omdat alles naar wens verliep. Vaak worden kopers opnieuw klanten doordat ze een eigen onroerend goed, naar aanleiding van de positieve ervaring met ons, ook bij ons in de verkoop/verhuur geven of worden wij door klanten bij anderen aangeraden. Dat gegeven vertrouwen, is de mooiste bekroning op je werk die je kan krijgen.

Jessy: Een glimlach op het gezicht van koper en verkoper na het beklinken van een deal, doet me plezier en is het beste bewijs dat een verkoop succesvol is afgerond. Indien beide partijen je achteraf bedanken voor de fijne samenwerking en je ook aanbevelen bij anderen, is dat de kers op de taart!

Catherine: Een tevreden klant. Het is super om een lach op de gezichten van je klanten te zien na de volledige afhandeling van een verkoop. Een schouderklopje of dankwoordje doen dan echt deugd.

Jullie eigen droomhuis, hoe ziet dat er uit?

Kirsten: Ik ben een grote fan van de Engelse bouwstijl. De combinatie van recuperatiematerialen met een strak interieur en warme elementen. Mijn droomhuis zou dan ook in deze stijl gebouwd worden op een rustige locatie, met een grote tuin, die uitkijkt op en omgeven is door veel groen.

Jessy: Ik teken voor een landelijke woning, iets buiten de stad met een stukje grond waar ons zoontje buiten kan spelen. De oppervlakte speelt minder een rol want met onze drukke job hebben we weinig tijd om alles te onderhouden.

Ines: De industriële stijl kan me wel bekoren: ruwe bakstenen muren, betonnen vloeren, open plafonds, stalen ramen en zwarte accenten. Dit alles gecombineerd met houtelementen om het gezellig te houden. Scandinavische invloeden kan ik ook wel appreciëren. 
 
Catherine: Mijn droomhuis? Een witte villa in landelijke stijl, temidden de natuur. Als het kan met een zwembad en een weide met een ezeltje, geitjes, kippen, …

Waar hou je je in je vrije tijd mee bezig?

Kirsten: Ik haal steeds het maximum uit mijn vrije tijd! Ik spreek vaak af met vrienden, hou van culinaire etentjes en werk aan mijn conditie door te gaan lopen, fitnessen en snowboarden. Ook tegen een gezellig festival of korte citytrip zeg ik geen nee.

Jessy: Ik breng zo veel mogelijk vrije tijd door met mijn zoontje van vijf. Maar ook lekker gaan eten en wekelijks gaan sporten zijn dingen die ik vast in mijn agenda zet.

Ines: Ik benut mijn vrije tijd zo goed mogelijk. Een stapje in de wereld zetten met mijn vriendinnen of lekker uit gaan eten met mijn vriend … Maar een avondje thuis blijven, kan soms ook deugd doen.

Catherine: In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden om een lekker hapje te eten of iets te drinken. ‘s Avonds sla ik al eens graag een balletje op het tennisveld of geniet ik van een wandeling met mijn honden.

Favoriete hotspots/adresjes (shoppen, eten, drinken …) in Limburg?

Kirsten: Ik woon in Genk en stop regelmatig voor een heerlijke lunch in de Pastabar G&G. Voor een lekkere cocktail en gezellig samenzijn met vrienden vind je me terug in de Wonderbar!

Jessy: Je vindt ons regelmatig in De Zwaan in Godsheide. Dicht bij mijn woonplaats en steeds zeer lekker. Voor een lekkere pasta schuiven we in Hasselt aan bij Arlecchino!

Ines: Voor mij zijn Osteria Moretti en Arlecchino echte toppers. Lunchen doe ik het liefst bij Marloos.

Catherine: Mijn favoriete restaurant in Hasselt is ongetwijfeld Arlecchino. De lekkere traditionele Italiaanse keuken, daar hou ik van!

Benieuw naar onze expertise in vastgoed in de regio Hasselt, Genk, Beringen en Haspengouw? Neem vandaag nog contact met ons op. Tot snel!

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons