Waarom staat mijn woning lang te koop? naar nieuws overzicht

13 September 2018

Prijs

Regel nummer 1 bij het verkopen van een huis is ervoor zorgen dat je een realistische vraagprijs op je woning zet. Wanneer je een prijs gaat bepalen voor je woning, doe je dat best van de eerste keer juist. Vraag je een te lage prijs, dan schiet je er financieel op in. Een te hoge prijs kan dan weer heel wat potentiële kopers afschrikken doordat het pand te lang op de markt blijft. Ondertussen vragen kopers zich af wat er mis kan zijn met de woning in kwestie en zal je alsnog je prijs moeten laten zakken. Immo Groep 5 zorgt voor een onafhankelijk, professionele en onderbouwde schatting van jouw pand. Bel of mail ons gerust voor een gratis schatting.

Staat van het huis

Het spreekt voor zich dat mensen liever niet al te veel onderhoudswerken meer willen uitvoeren wanneer ze een huis kopen. Grote gebreken of onderhoudswerken zijn voor de koper in spe een argument om een lager bod uit te brengen. Is bijvoorbeeld je slaapkamer in een slechte staat, overweeg dan om die ruimte eerst op te knappen. Bepaalde kleine verfraaiingswerken zoals een verfbeurt kunnen de verkoopbaarheid van een huis positief beïnvloeden.Omgeving

De locatie is één van de meest bepalende factoren voor de waarde van je onroerend goed. Alleen al de grondwaarde van je eigendom is sterk afhankelijk van de ligging en varieert dus ook per gewest, provincie en gemeente. Ga even na waarom jij destijds koos voor deze buurt of wijk. Benoem deze pluspunten. Ligt je huis cetraal in een kindvriendelijke buurt, heb je fijne buren of is er een vlotte verbinding met een invalsweg? Speel deze troeven zeker uit.

Goede presentatie

Zorg ervoor dat alles piekfijn afgewerkt is. Ruim op voorhand op en leg persoonlijke bezittingen goed weg. Verlucht je woning en maak het gezellig. Maar vergeet ook niet dat een woning verkopen een vak is. Als je er het maximum wil uithalen heb je een expert nodig, die de bezichtiging met klanten neutraal, informatief én commercieel kan uitvoeren.

Wil jij je woning ook snel verkopen? Maak vandaag nog een afspraak met Immo Groep 5

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons