Zorgeloos verhuizen doe je zo naar nieuws overzicht

12 Juli 2018

1      Print een handige checklist af

Op de website van Dockx Rental vind je een handige checklist die keurig beschrijft welke stappen je dient te ondernemen voor, tijdens en na de verhuis. Een onmisbaar instrument om niets over het hoofd te zien.

2      Gebruik stevige dozen en label ze

Gebruik bananendozen voor de verhuis. Helemaal gratis en enorm handig. Ook bij Ikea kan je kartonnen verhuisdozen op de kop tikken. Maar je kan ook oerstevige verhuisdozen huren. Bijvoorbeeld die van Kodibox. Schrijf op alle dozen wat er in zit en waar ze naar toe moeten. Dat zal je tijdens de verhuis zelf heel wat geloop besparen.

3      Maak een survival box

Je kent het vast wel. Je bent overijverig geweest en hebt alles netjes ingepakt. Eenmaal alle dozen ter plaatse zijn, weet je niet meer waar je je toiletgerief, pyjama, ontbijtspullen en kleding voor ’s anderendaags gestoken hebt. Maak daarom een aparte doos met spullen die je de eerste dagen zeker nodig hebt, en zorg ervoor dat je deze steeds bij de hand hebt. Gebruik hiervoor een transparante box of geef de doos een opvallend kleurtje.

4      Gooi overbodige spullen weg

Maak van je verhuis dankbaar gebruik om grote schoonmaak te houden. Ontdoe je van overbodige troep en spullen die je al viijf jaar niet meer gebruikt hebt. Kleding die je niet meer draagt, kan naar de kledingcontainer. Voorwerpen die je niet meer gebruikt, geef je door of breng je naar de kringloopwinkel. Of zet ze op 2dehands.be.

5      Demonteer wijs

Maak foto’s van de achterkant van elektronische apparaten. Op die manier weet je welke elektrische kabels waar ingeplugd moeten worden. Ook als je meubilair demonteert, is het verstandig om alles overzichtelijk te houden. Schroeven die je losdraait, steek je per meubelstuk samen in een zakje en plak je met stevige tape vast. Op die manier raakt er niets verloren.

Veel verhuisplezier!

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons